En wat heb je dan aan zo’n training?

Een hele logische vraag. Daarom stuurde Raymond zes weken na afloop van de training een mailtje naar de deelnemers van zijn online training bij het RIVM om de opbrengst van de training te meten. De reacties liegen er niet om. Drie reacties zijn:
“Ik ben weer met vernieuwde energie aan het werk. Vooral de cognitieknop zat vast, maar voelt nu als een enorme opluchting.”
“Voor mij heeft de training Jobcraften zeker positief uitgepakt. Op dit moment krijg ik een grote nieuwe uitdaging in het coördineren van een grote studie die z.s.m. moet gaan starten.”
“Bij mij is het jobcraften in mijn systeem gekomen.”

We hebben ook een start- en eindmeting ontwikkeld, die we gebruiken voor de training Jobcraften. We zien dan vaak een toename in bevlogenheid en regie pakken op het eigen werkgeluk. Toch valt het niet mee om een goede valide meting te ontwikkelen. We zijn op onderzoek gegaan, hebben contact gehad met professor A. Bakker en andere wetenschappelijke vragenlijsten bekeken. Inmiddels hebben we gezien hoe uitdagend het is om de juiste vragen te formuleren. Daarom gaan we experimenteren met nieuwe metingen naast de huidige. Daarnaast blijven we de persoonlijke evaluaties inzetten. Daarin zien we trends en deze koppelen we ook terug aan onze opdrachtgevers.