De aantrekkingskracht van je talent

Najaar 2019 heeft Gonja haar 8e training Mooi Werk gegeven bij Reclassering Nederland (RN). De positieve feedback en de aandacht voor deze training in de nieuwsbrief van RN, zorgen iedere keer weer voor nieuwe aanmeldingen. Deze keer deed M. mee, managementassistente. Hieronder beschrijft ze wat er gebeurt als je aandacht geeft aan je talent.

“Met veel plezier heb ik deelgenomen aan de training Jobcraften en ik kan deze van harte aanbevelen aan collega’s die meer voldoening uit hun werk willen halen. Het is erg zinvol om je dagelijkse werkzaamheden eens onder de loep te nemen. Je te realiseren wat je leuk vindt en wat minder leuk. En je vervolgens af te vragen of je daar invloed op hebt. Je stelt een doel, maakt een actieplan en je gaat aan de slag. Het is allemaal heel praktisch en concreet. Ook de verhalen, plannen en feedback van de andere deelnemers kunnen heel inspirerend en behulpzaam zijn. 

Mijn talenten en vaardigheden liggen vooral op het gebied van taal. Ik vind het leuk om te schrijven, te redigeren en te vertalen. Mijn voice-over opleiding zou ik kunnen inzetten voor bedrijfsfilmpjes en e-learnings en mijn acteertalent voor rollenspellen. Dat heb ik nu bijvoorbeeld aan mijn profiel toegevoegd. Ik heb ondervonden dat, als je de focus legt op taken waar je goed in bent en die je leuk vindt, door alert te zijn pro-actief deze taken naar je toe te trekken, de minder leuke dingen veel beter te verteren zijn.”