Training Jobcraften

Wat?

In de korte en praktische incompany training Jobcraften krijg je zicht op:

  • Wat jouw werk de moeite waard maakt.
  • Wat je nodig hebt om meer voldoening, energie en plezier uit je werk te halen.
  • Vaardigheden en interventies die jou kunnen helpen om dit daadwerkelijk te realiseren.

In deze groepstraining leer je hoe je met jobcraften je werkplezier kunnen vergroten. De training bestaat uit 3 dagdelen en een individueel coachgesprek. De Jobcraft Company staat voor maatwerk, dat betekent dat iIn overleg met de opdrachtgever het trainingsformat kan worden aangepast aan specifieke wensen van de organisatie.

Wie?

De training is voor medewerkers die al een tijdje in dezelfde functie werken en op zoek willen gaan naar een nieuwe impulsen of elementen in hun werk. Zij realiseren zich dat ze ook in de toekomst met plezier aan het werk willen blijven. Een trainingsgroep kan bestaan uit medewerkers vanuit verschillende disciplines. Medewerkers in een re-integratie traject adviseren we een individueel traject te volgen.

Waarom?

Met een training Jobcraften maak je je werk leuker en uitdagender! Wie wil dat nou niet? Zou je bepaalde talenten beter willen benutten, minder stress of druk willen ervaren of nieuwe ervaringen willen opdoen, zónder dat je van baan verandert? Dan is deze training iets voor jou! Je maakt kennis met de techniek van het jobcraften (vrij vertaald: het bewerken, baanboetseren of smeden van je baan). Door met andere ogen naar je werk te kijken, ontdek je hoe je bepaalde onderdelen kunt aanpassen, zodat ze beter aansluiten bij je competenties en behoeften.

Kun je vervelende taken anders organiseren, of er anders over gaan denken, zodat je er minder last van hebt? Kun je je werk aangenamer maken, door je omgeving aan te passen of een nieuwe samenwerking aan te gaan? Ontdek hoe kleine veranderingen een groot effect kunnen hebben op meer plezier en zelfsturing in je werk.

In deze video van NSVP (innovatief in werk) kun je zien wat je doet in een training Jobcraften.

Hoe?

Deze training  start met een online opdracht en een startmeting, die je thuis uitvoert. Daarna volgen twee groepsbijeenkomsten van een dagdeel onder leiding van een loopbaancoach/trainer van de Jobcraft Company. Dan ga je vijf à zes weken aan de slag met de acties uit je eigen jobcraftplan. In die periode heb je een individueel coachgesprek. In de derde (en laatste) workshop deel je vervolgens de resultaten met de andere deelnemers, maak je een verdiepingsslag op een maatwerk thema en bekijk je wat er verder nodig is. De totale doorlooptijd van de training beslaat 2 – 3 maanden. Na afloop van de training weet je wat jij wilt gaan ondernemen en heb je de eerste stappen al concreet gemaakt en gezet.

Wanneer en waar?

In overleg met de opdrachtgever zoeken we een geschikte locatie en bepalen we de data.

Reacties

Esther van der Kort (opdrachtgever)  Reclassering Nederland: “Hoe faciliteren wij onze medewerkers zo dat zij regie op en in hun eigen (loop)baan nemen? Die vraag houdt mij bezig. Jobcraften is voor onze organisatie een mooie methodiek gebleken, waardoor medewerkers meer autonomie en plezier in hun werk (terug)vinden. Bewustwording van jezelf en je (invloed op je) eigen omgeving is de sleutel. medewerkers komen in beweging en nemen meer regie op- en in hun werk”. Lees hier hoe medewerkers van RN de training hebben ervaren.

Nathalie (deelnemer) coördinerend begeleider GGZ: “Ik liet me meevoeren door de waan van de dag; nam telefoontjes aan, werkte mails weg, praatte met collega’s. Sinds de training breng ik meer structuur aan in mijn werk. Dat geeft rust. Nu doe ik de dingen die mij voldoening geven – zoals de gesprekken met cliënten – met meer aandacht.”

Meer info? 

Hier kun je de factsheet training Jobcraften downloaden.
Neem contact op voor een oriënterend gesprek!

Nog meer jobcraften?

We organiseren ook:

  • Een workshop voor P&O-ers en leidinggevenden als eerste kennismaking met jobcraften.
  • Advies en coaching voor P&O-ers en leidinggevenden die jobcraften in de organisatie willen stimuleren.
  • Individuele coachingsgesprekken voor werknemers die de training hebben gevolgd en behoefte hebben aan verdieping.
  • Train-de-coach voor loopbaanadviseurs en (mobiliteits)coaches.